Lápszag terjeng Dunakeszin...

2010.04.08. 19:54

Csatlakozz Te is az Auchan bojkotthoz!

 

Biztos Te is hallottad már, hogy az Auchan dunakeszi áruházát épp egy értékes tőzegláp területén bővítené újabb kockaépülettel és méretes parkolóval. A beruházás súlyosan veszélyezteti az áruház melletti élőhelyet.

Civil szervezetek levélben fordultak az Auchanhoz, arra kérve a multi vezetőségét, hogy álljon el a beruházástól. Nem tették. Ezért országos bojkott indult az Auchan ellen.

A vállalat ahelyett, hogy visszalépne a beruházástól, a láp vitatott jogi besorolásával takarózik (láp-e a láp), és továbbra is ködösít. Cinizmusára az is jellemző, hogy miközben a természetpusztítás veszélye nem múlt el, Föld Napi rajzpályázatot hirdetett gyerekek számára. Az áruház kezébe került terület a Nemzeti Ökológia Hálózat része, még a legkisebb beavatkozás is súlyos következményekkel járhat. Ezt nem hagyhatjuk!

Ha Te is úgy gondolod, hogy az építkezés visszafordíthatatlan természeti károkat okozna, csatlakozz a bojkotthoz! Ne vásárolj semmit az Auchanban, amíg a vállalat nem áll el a tervétől!

Eddig 30 civil szervezet és 1800 aláíró csatlakozott! A bojkott mellett írd meg a véleményed az Auchannak! Ha regisztrálva vagy a Facebook-on, jelentkezz be az Auchan Magyarország nevű csoportba, és írd meg a véleményed az ügyről! Mutassuk meg, hogy az olcsó árak és a föld napi rajzpályázat nem kábítanak el minket!

Csatlakozás és további információk: www.tudatosvasarlo.hu/auchan és a Facebook "Bojkott Auchan"csoportjában.

A dunakeszi tőzegláp értékeiről, az eddigi civil ellenállásról www.tozegto.freeweb.hu oldalon tájékozódhatsz.

Add tovább!


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr531905453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása