Csemege Darwinnak!

2011.07.11. 23:35

Már szinte hozzászoktam a különböző hulladékokkal „díszített” állatok képéhez, de élőben még úgy néz ki hatással van rám az új trend… A képen látható galambot a Millenáris parkban fotóztam, szerencsétlennek a fejére szorult egy Mc Donald’s-os pohárnak a műanyag teteje. Borzasztó látvány volt, úgy nézett ki, mint a műtét utáni kutya védőgallérral:

Eszembe jutottak az óceánjainkon úszó szemétszigetek és a kis hazánkban található 15.000 elszemetesedett terület. Már-már kardomba dőltem, amikor azt látom, a galamb valamit csipeget plasztik gallérjából. Hát kérem, a gallérjában lapult egy kenyérdarab, amit totyogás közben tudott csipegetni a lelkem. Mi ez, ha nem a Darwin által is kutatott adaptív evolúció jeles példája!? Darwin-pintyei is gyorsan alkalmazkodtak a változó környezethez, kérdés mi hogy vesszük majd ezt az akadályt?


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr983059035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása