Tanár úr, kérem!

2012.01.21. 11:44

Az embernek jó, ha van példaképe, már csak a miheztartás végett is. Erőt ad a további munkához, feltölt és irányt mutat. Pontosan ilyen hiteles példakép nekem Dr. Ángyán József, akinek 2 iskolában is lehettem diákja. Pontosan azokat a dolgokat képviseli, mint amikkel kiskorom óta teljesen egyetértek. Csak azt nem értettem soha, hogy ezek a nyilvánvaló dolgok miért nem magától értetődőek Mindenki számára!???

Miért zsákmányoljuk ki saját éléskamránkat pár pillanatnyi forintért?

Miért képes az a pár külföldi - magyarokat maguk mellé állítva - tönkre tenni génbankjainkat?

Miért képesek magyar emberek a Hevesi-síkon egy külföldi cégnek bérbe adni több ezer hektár földet szinte ingyen:
Szántó: 100 Ft/ha/év,
Gyep: 50 Ft/ha/év,
Erdő: 0 Ft/ha/év…

Sokan állunk értetlenül, amikor ezeket a folyamatokat látjuk, de tudjuk, hogy azért sokan vagyunk, akik tudnak a sorok közt olvasni és tisztességesen helyt állnak. Amikor Ángyán tanár úr politikai államtitkár lett, úgy éreztem eljött az igazság pillanata. Amikor előadta a Vidékstratégiát, úgy éreztem eljött a cselekvés pillanata. Most úgy érzem, eljött a viszonzás pillanata.

Tanár úr, köszönjük a sok harcot, amit értünk vívott, s elnézést, hogy nem álltunk még erősebben a célok mellett. Mert Ön nem kapta meg azt a támogatottságot, ami kvintesszenciája lett volna a változásnak. Az önös érdekek és a profitot szolgáló krokodilagy nem bírta tétlenül nézni a Tisztességes, Igaz munkát. A legszomorúbb az ország helyzetét tekintve, hogy akikre támaszkodni tudnánk, akik értéket teremtenek és hajóval jönnek értünk, amikor fuldoklunk a globalizáció tengerében; na őket tudjuk veszni hagyni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha van Bencsik Jánosunk, ha van Ángyán Józsefünk, ha van Gyulai Ivánunk, akkor legyen már bennünk annyi - ha már a munka dandárját rájuk bízzuk -, hogy kitartunk mellettük és támogatjuk őket. Remélem, Ángyán úr nem mond le és maradni fog és segítséget kap a nagytakarításhoz. Aki egyet ért az csatlakozzon és írja alá a petíciót: http://angyanmaradj.blog.hu/2012/01/20/angyan_maradj

Ahogy tanár úr mondja, "a vidék már nem ellátója a városnak! A”város és vidéke” állítás már nem érvényes!" - úgyhogy van min dolgoznunk és nem az irodában, laptopon klimpírozó barátaim, hanem Rozsályon, Gömörszőlősön és Visnyeszéplakon, és Nagyszékelyben és sorolhatnám!

„Ne tuja legyen a kertben, hanem KERT és haszonnövény!”
„BÁTORSÁG ÉS HIT!” (2011 - OT - Baja)

Maradjon...

...tanár úr, kérem!


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr813619231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása