Néha azt hiszem, hogy egy bizonyos pontnál tovább már nem lehet fokozni a pofátlanságot! ...hogy nem lehet még hülyébbnek nézni az embereket... S akkor mindig bebizonyítja valaki, hogy bizony DE!

Most olvasom a Tudatos Vásárlók oldalán, hogy a madaras teszkó (azaz auchan), nem elég hogy mindent megtesz a Dunakeszin lévő láp beépítéséért (sztori itt), és mindenki ezerrel tiltakozik, de van pofájuk Föld Napi rajzpályázatot kiírni!!!!

A kis gyerkőcök rajzokat töltenek fel kék bolygónkról, állatokat festenek... ezek meg kihirdetik a végeredményt. Vajon mi lehet a fődíj!? Egy fokozottan védett teknős a lápból???

Komolyan mondom elhányom magam! Ez nemcsak, hogy etikátlan és a kereskedelmi tv-adók lélekrombolásán is túltesz, hanem egy undorító marketingfogás, amit GREENWASH-nak hívnak. Ez annyit tesz, hogy egy vállalat környezettudatosnak, felelősnek tünteti fel magát, miközben működése folyamán pont ez ellen cselekszik: 1-2 jó példa, ahová ez a gyöngyszem is bekerülhetne: külföldi példák.

Itt látható a 13 éves Viki nyertes rajza, amin egy vidéki táj látható... (forrás: www.foldnapja.auchan.hu)

Az "osan" és a vidéki táj... tényleg beröhögök! Végülis csak a magyar gazdákat vágják tönkre a több hónapos fizetési határidejükkel, ha egyáltalán be tud kerülni a magyar áru az olcsóbb importáruval szemben... Ilyenkor jön a "munkahelyet teremtünk" duma, ami köztudottan a legnagyobb BULLSHIT!

25-45 év között kizsigerelik a munkaképes embereket (a fizetésekből el tudom képzelni mekkora egzisztenciát képesek építeni a dolgozók), majd amikor már nem bírják a stresszt, akkor 45 évesen VISZLÁT! Kiégett, cserbenhagyott embereket adnak vissza a társadalomnak... összetett probléma, erről órákat lehetne beszélni...

Remélem, aki a rajzpályázatot kihirdette minden reggel pofán hányja magát, aki pedig átadta a díjat a 13 éves Vikinek, elmereng élete értelmén és rájön hogy milyen ocsmány dologban vett részt. Tényleg, csak gratulálni tudok a résztvevőknek, s bízom benne, soraim eljutnak hozzátok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Dunakeszis sztori a Kétfarkú Kutya Pártját is megihlette, aki februárban rettentő mód odapirított a villamosmegállókba kihelyezett kamuplakátokkal.


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr331943109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okopiacter 2010.04.22. 22:53:41

Ez a dögkeselyűs plakát nem semmi :)) A "Madárka" :)O)

cC 2010.04.22. 23:02:30

nézzétek meg a kamuplakát linket én vinnyogok, de komolyan :'D
vizisikló karácsonyi girland...

okopiacter 2010.04.22. 23:29:12

Láttam, óriási az egész oldal... Szerintem hamarosan összedobja a nép a bírság árát a srácnak :)) Egész jól megúszta. Ha rendes plakáthelyet vásárolsz, az kicsit többre rúg. Még hogy társadalomellenes. Kac-kac.

A Használt Afrikai ruha bolt se rossz... Excluzív divatmagazinok stílusában. Az árképzés kb. az, mint az afrikai kamu hirdetésben. Néha belefáradok csak a nullák számolásába... Ki se mernék menni az utcára néhány kollekcióban, amit bemutatnak. És néhányan megőrülnek, csak hogy megvegyék! Nem rég franciáknál szétszedtek egy boltot a h.p...-k, egy híres tervező akciós cuccai miatt... A linket szívesen elküldöm, nem semmi...

cC 2010.04.22. 23:34:07

@okopiacter: kapot bírságot? ó :(
hol lehet neki összedobni? megpropagálom akkor kicsit a számlaszámát:)
küldd csak a linket, majd ebből is írunk bejegyzést! a divat ára címen ;)
varacskblog[kukac]gmail.com

okopiacter 2010.04.22. 23:46:23

@cC: elküldtem a cC linkre kattintva 2 linket. A kamu plakát oldalon fent van a rendőrségi jegyzőkönyv olvasható fotója, ha lejjebb görgetsz. Ott láttam. Számlaszám nincs, de szerintem szívesen megadja :)) Jelképes összeggel szívesen elindítom neki a kezdő tőkét :)) Mint tervezői honor :))

cC 2010.04.22. 23:49:22

@okopiacter: meg is kaptam, köszi!
a számlaszámnak meg utánajárok, ha nem felejtem el! :)
süti beállítások módosítása