Már volt pár Auchanos bejegyzésünk, melyek felháborgatták lelkivilágunk kicsiny tengerét, ám ez a mostani túltesz mindenen... Ugye arra buzdítottuk minden gondolkodásra képes embert, hogy mondjon le az olcsó parizerről a lápért cserébe, és együtt bojkottáljuk a francia illetőségű óriás áruházlánc termékeit. Azóta sok minden történt, az Auchan kiadott egy csomó közleményt, miszerint ők nem károsítanak lápokat, mindent a törvény szerint csinálnak és ők semmi rosszat nem követtek el. Phhhersze. A magyar tarka ezt be is vette, no meg tudjuk, hogy az átlag ilyen dolgokkal nem foglalkozik-olcsó legyen a kenyér, tej és sör és akkor rendben vagyunk.

A civilek viszont nem adták fel és az Auchan piár fogásait se vették be, így hamar szálkák lettek az Auchan Magyarország Kft. és barátaik szemében. És hogy mikre képesek? Íme egy rövid idézet következik a greenfo.hu Bosszúhadjárat "lápvédők" ellen című cikkéből:

Az utóbbi néhány hónapban a dunakeszi tőzegláp megsemmisítésére szövetkezett erők, az Auchan Magyarország Kft. és beruházó cége, az Immochan Kft., Kecskeméthy Géza, Dunakeszi polgármestere és a tőzeglápot magában foglaló földterület korábbi birtokosa, a Murvai házaspár mindent elkövettek azért, hogy megakadályozzák a tőzegláp védelem alá helyezését, és egyben bosszúhadjáratot indítottak a lápvédő civilek ellen. Három beadványban is megtámadták a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesületet és környezetvédelmi alapítványát, amelyek immáron több mint tíz esztendeje küzdenek az országos jelentőségű természetvédelmi érték megmentéséért. A civil szervezetek ellen irányuló lépéseken túl az Auchan Magyarország Kft. a megtorlás jegyében közvetlen támadást indított a lápvédők honlapját (www.tozegto.freeweb.hu) működtető személy ellen is.

Érdemes elolvasni az egész cikket, a bicska garantáltan nyiladozni fog a zsebünkben...

Na de most akkor mi a helyzet a láppal? A helyzet az, hogy bár még folyik a területek vizsgálata/felmérése az Auchan nagy buzgalmában nekiállt fákat írtani a területen. (Vagy ennyire biztosak abban, hogy megnyerik a területet vagy ennyire hülyének néznek, hogy nem gondolták, hogy észrevesszük, hogy "hiányzik pár fa"...ki tudja?)

Szeptember 28-án fog tartani helyszíni szemlét a Természetvédelmi Felügyelőség, ám szeptember 23-án egy favágó brigád nekiesett az áruházhoz közelebb eső lápfolt őshonos fűzfáinak. Ha nincs növényzet, nincs mit védelembe venni címszóval le akarták gyalulni a területet.

A lápvédő civilek azonnal bejelentést tettek: 

Másnap szeptember 24-én sikerült tetten érni a természetkárosítókat, akik elismerték, hogy az Auchan-tól kaptak megbízást arra, hogy a Dunakeszi Önkormányzat jegyzőjének hivatalos engedélyével kiirtsák a terület lápcserjéseit. A helyszínen megjelent rendőrök igazoltatták a vállalkozót, majd Dunakeszi Önkormányzatánál ellenőrizték, hogy létezik-e a vállalkozó által említett jegyzői engedély. Kiderült, hogy ilyen engedély nem létezik, ezért szabálysértési ügyben eljárást kezdeményeztek.

Az idézet a National Geographic Magyarország honlapján lévő "Vágják a fát Dunakeszin!" című cikkből származik.

Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy itt mindent szabad? Adunk pénzt az államnak, a felügyeleteknek, a hatóságoknak és mindenki kussol? Ki fogja ezeket megállítani? (Már látom a szemem előtt az emberek legyintését, hogy az csak egy láp, ugyan már...ha nem írtanák ki hova parkolnál? Hol állna a kocsid, amíg te bevásárolsz mindenféle felesleges dolgot? Kit érdekel, hogy a magyar gazdákat rövidítik meg ezzel? Kit érdekel, hogy az unokám gyereke nem tud majd tiszta vizet inni és tiszta levegőt szívni? Nem láttad? Csak 640 forint a párizsi kilója!)

További info: http://www.tozegto.freeweb.hu/

Gyertek el holnap a területfelmérésre : Auchan - demonstráció, területbejárás és szakhatósági területfelmérés

És írjátok meg az Auchannak a véleményeteket a Facebookon: http://www.facebook.com/AuchanMagyarorszag?v=wall

 


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr92327427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dunakeszi-tőzegtavak 40 - cenzúrázAuchan 2010.09.27. 18:46:55

Cenzúrázósan viselkedik az Auchan! Az Auchan Magyarország, a Jin&Jang (mintha olyan kurvára harmóniába lenne a természettel az Auchan meg a két idióta hörcsöge) és a TudatAuchan (höhö, tudatosan láprombolunk...) facebook oldalak kicenzúrázták a bel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunor76 2010.09.27. 21:51:12

BREAKING: Az Auchan lekapcsolta a FB oldalán a posztolási lehetőséget… De az ő posztjaikat (még) lehet kommentelni.

cC 2010.09.27. 21:54:40

@hunor76: jah..csak engem meg a FB blokkolt, mert túl sokszor kommenteltem ezt a linket a TudatAuchan-nak...:S úgyhogy helyettem is hajrá mindenki! adjatok nekik soksok szééép kommentet!

hunor76 2010.09.27. 23:43:09

Az Auchan weboldalán már nem lehet véleményt nyilvánítani. Itt viszont annál inkább:
www.facebook.com/pages/KarAuchan/117361638320203

Lájkoljátok, terjesszétek!

esef 2010.09.28. 12:48:14

Úgy látszik Illés államtitkár úr szívéhez csak az árvíz és a termékdíj áll közel, a láp nem. Pedig - kedvenc szavajárásával élve - egy tollvonással "eltávolíthatná" az ellenálló gonosz multit.

Gazz 2010.09.29. 18:31:43

Bazzeg, annyi láp van ebben az országban. Ez ráadásul magánterületen húzódik.
Holnap kijönnek a környezetvédők a kertembe és védett területté nyilvánítják, mert a mezei dürhőcsiga utolsó példányainak egyikét találták meg ott műhold segítségével.

hunor76 2010.09.29. 21:34:53

Hát persze, @Gazz. Kinek is van szüksége egy ilyen szaros darab természetre. Ahol nem is lehet a klímagyilkos járművünkkel parkolni, míg a pénzünket az adónkkal keményen megtámogatott multinál külföldről behozott élelmiszer és használati tárgy jellegű termékekre meg mondjuk arzénos ásványvízre költjük, aminek köszönhetően a magyar termelők tönkremennek, a profitot pedig a cég kiviszi az országból.

Azok a hülye természetvédők… Miért is nem maradnak inkább otthon gazdaságos kekszjellegű fűrészporkarikákat rágcsálva tévénézni és húzzák be a függönyt, mint polgártársaik nagy része… Mennyivel is boldogabb lenne az életük és a hipermárketek PR-osztályán dolgozóknak is mennyivel kevesebb stresszt okoznának…

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.10.01. 13:40:05

@Gazz: Így van! Panelproli is rengeteg van; pörköltszaftos trikóban, lyukas mackóalsóban nézik az esti okosságokat a tévésorozatban. Te is közéjük tartozol.
Kiirthatlak büntetlenül? Hiszen annyi van még belőled...
süti beállítások módosítása