Egyik kedves olvasónk egyenesen a Kanári-szigetek legkeletibb tagjáról, Lanzarote-ról küldte a képeket. Köszönjük, Breki! :)

Kértük, hogy készítsen helyzetjelentést az ottani állapotokról, íme: „Az egész szigeten ilyen gyűjtők vannak, meglehetősen csúnyák, koszosak és öregek, mert itt kevesebbet költenek ezekre a dolgokra, mint otthon…” – jelenti Breki.


Itt azért álljunk meg egy pillanatra és értékeljük, hogy nálunk igényesebbek a gyűjtőedények és legalább színvilágukban idézik a Kanári-szigeteket! „A Kanári-szigetek főként a turizmusból él, ennek ellenére a hotelekben nem folyik szelektív hulladékkezelés. A mi részlegünk igyekszik szelektálni, de a hulladék cipelését is nekünk kell megoldani, a szálloda közelében nincs gyűjtő...”
Ebből látszik, hogy a Kanári-szigeten nem olvasták Jared Diamond Összeomlás c. könyvét, ami elég világosan kifejti és bemutatja, mely társadalmak tudtak/tudnak fenntarthatóan élni és melyek buknak el. A szigeteken élő társadalmak érzékenyebbek a környezet változásaira, illetve erőforrásaik is erősen limitáltak. A könyv nagyon hasznos ökológiai (rendszer) szemléletet közvetít, ajánljuk Mindenkinek!

 

Ha Neked is van esetleg külföldi szelektív gyűjtőkről képed, vagy bármilyen szelektíves/környezetvédelemhez kapcsolódó fotód, szívesen vesszük! Csak küldd a varacsk kukac gmail.com címre, ha van kedved kis leírást is röffenthetsz hozzá...


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr63045954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása