Ökoterroir: Yvonne a tehén

2011.09.14. 15:05

 Ma a híres káptalantóti piacról lehet olvasni, ami globalizmust meghazudtoló identitással képviseli a Tapolcai-medencét. „Tegyük hozzá, hogy szinte az utolsó pillanatban jött a megvilágosodás, amikor a falvakban nemhogy tehén vagy disznó, liba vagy kacsa, de még csirke is alig maradt a házak tájékán, általánossá vált a lelkeket is súlyosan deformáló nézet, mely szerint zöldséget, gyümölcsöt termeszteni sem érdemes, a szőlőt ki kell vágni, mert azért adnak pénzt, és falubusz szállítja be a falusiakat a jókedvű, hasznukat külföldre talicskázó multikkal sűrűn teleszórt Tapolcára, ahol sorban állnak az ehetetlen spanyol paradicsomért és a holland nejlonsertésért.”
De hogy lesz ebből „Liliomkert” termelői piac?
Megtudjátok a mai Nemzet 19. oldalán, addig is álljon itt a múlt heti sláger: Yvonne a tehén!

Magyar Nemzet - 2011. 09. 07. - Ökoterroir – Yvonne a tehén. A régebbi cikkek itt találhatók: http://mn.mno.hu/portal/mnkornyvedelem


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr983227016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása