Nem tudom ki hogy van vele, de mi (a szerkek) már borzasztóan várjuk a jó időt, a nyarat, amikor nem 50 réteg ruhában kell fogvacogni majd az utcán, hanem egyszál pólóban és naciban lehet nekivágni a nagyvilágnak, de leginkább a fesztiválozásnak!

Tavaly nyáron például kiderült, hogy James Hetfield csapata is elkötelezett a szelektív hulladékgyűjtés iránt, hisz’ nevüket adták a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál hulladékainak szelektálásához. A kampány kétség kívül jól sikerült, mert a félszigetlakók – ahogy mi is - lelkesen hordták a cuccost a gyűjtőkhöz. Ennek köszönhetően fesztiválokat meghazudtoló tisztaság volt a rendezvényen!
Íme, ékes példája a kreativitásnak, hogy lehet lazán, könnyedén kis környezettudatosságot erőltetni a fékevesztett fesztiválozókra:

 

Metalica, Plastica, Cartonica…

Egyből az Alma Zenekar Szuperkukái ugranak be (Mümi-mama, Alu-baba, stb.), mint magyar verzió. Előbbi a fesztiválozóknál vált be, utóbbi a kisgyerekeknél. Minden célcsoportnak a megfelelő üzenet. De vajon hogy érdemes szólni a Q7-es Jeep kaszt tagjaihoz? Sterbit még se kérhetem meg, hogy pakoljon fel egy szelektíves lemezt… vagy igen?
Le a kalappal azonban a Belga előtt, akik szerintem nagyon is eltalálták ennek a témának gyökerét, amikor megalkották Zsoltit, a békát. Sok Zsolti kéne nekünk, annyi biztos.

Talán nekünk is elő kéne rukkolni pár formabontó ötlettel a fesztiválozás terén, igaz, már jó úton haladunk!
Van például Zöld Fesztivál pályázatunk, amit a Szegedi Ifjúsági Napok be is zsebelt 2010- ben. Nekik sikerült elérni, hogy legyen Re:Pohár a sörözőkben, ami betétdíja és kialakítása miatt lehetővé tette annak újratöltését, megelőzve a bokáig gázolást a sörös műanyag poharak közt. Legyen így idén is, mi több helyszínen is tesztelni fogunk! ;)


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr32688135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Funi 2011.02.25. 23:02:18

En szeretem SZIN-t, tehat nem akarom lehuzni, de azert az a 2010-es Re:pohar eleg kezdetleges probalkozas volt, ugyanis volt egy idoszak, amikor nem tudtak eleg gyorsan mosogatni es inkabb mindenkinek az eldobos poharba csapoltak. (Magaban nem ertem, miert kell mosogatni azt a poharat, amibe sort kerek magamnak, miutan en ittam belole sort... Hacsak nem valami ANTSZ-marhasag:S)
süti beállítások módosítása