A kert akkor az igazi, ha nem csupán dísznövények múzeuma. Évekig kertészkedtem mindenfelé, otthon is folyamatos idő- és energiabefektetést igényel. De miért ne lehetne úgy kertelni, hogy abból valami haszon is származzon? Hogy ne csak a látvány gyönyörködtessen, hanem az eredmény is!?

Eddig komoly visszatartóerő volt, hogy Budapesten élek és a föld a legtöbb helyen szennyezett (ólom), vagy kimerült (erózió). Aztán Gömörszőlősön Gyulai Iván megmutatta a komposztáló kast, ami egy csapásra megoldotta problémáimat! A hosszú, fűzfagallyakból kasfonással készíthető tereptárgy egyben komposztáló és veteményes is! A 30-40 cm magasan lévő ágyást fel lehet tölteni már kész komposzttal (áldom az eget, hogy ezt már évekkel ezelőtt elkezdtem), így első osztályú, csúcsminőségű földbe ültethetünk. Kisebb kertekben, "városi tanyák"-on ideális megoldás, hisz' kis helyen is elfér és rengeteg zöldséget lehet bele ültetni!

Reklámnyelven így tudnám összefoglalni:

- szarvasmarha trágya: 1500 Ft,

- paradicsompalánta: 300 Ft,

- saját veteményest ültetni: Felbecsülhetetlen!

Mindenkinek csak ajánlani tudom, végtelen örömforrás és folyamatos tanulás! Bővebb cikk és összeállítási segédlet itt.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://varacsk.blog.hu/api/trackback/id/tr882900893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása